BAĞLARBAŞINDAKİ ÇEŞME

Üsküdar Bağlarbaşında Nuhkuyusu caddesi üzerinde(No:333 karşısı) bulunan bu çeşme çok harap durumdadır. Taşlar yer yer dökülmüş büyük haznesinin önündeki oy malı mermer ayna taşı hemen hemen tamamıyla toprak altında kalmıştır. Bu ayna taşının yukarısında kabartma dallarla çerçevelenmiş olarak.
” El fakir Yesarîzade Mustafa İzzet gufire Lehüma” yazısı olmamaktadır. Fakat bu yazının üzerinde olması gereken kitabeden eser kalmamıştır. Çeşmeyi hangi tarihte kimin yaptırdığı hakkında bilgi yoktur. Çeşme son olarak Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilmiştir. Suyu akmamaktadır.