BEKİR EFENDİ ÇEŞMESİ

Çengelköyünde Bekârdere sokağının başında bulunan bu çeşme, ortadaki büyük iki yanındakiler küçük olmak üzere üçlü bir grup teşkil etmektedir. Çeşmelerin üçünde de oymalı kemerler içinde kabartma motiflerle süslü ayna taşları vardır. Küçük çeşmelerin üzerinde ayrıca istiridye kabuğun motifli başlıklar vardır.

Çeşme son zamanlarda teknesi ile birlikte yarısında kadar toprağa gömülmüş yalnız büyük kemerin üzerinde Mahmud II’nin bir tuğrası oymalı oval bir madalyanın içinde bozulmadan durmakta iken 1981 yılında etrafı temizlenerek ortaya çıkarılmış, bu arada yıllarca çeşmeye dayalı duran abdeshane taşları da kaldırılabilmiştir.
Çeşme bugün akmamakta olup, Bekir Efendi Çeşmesi adı ile anılmaktadır.