BEYLERBEYİ CAMİİ ÇEŞMELERİ

Beylerbeyi Cami’nin (Hamid-I evvel) Yalı Boyu Caddesi üzeride bulunan büyük kapısının iki yanındaki bu çeşmeler şekillerini kaybetmiş içerlek dikdörtgen iki

pencere görünümü almışlardır. Kurnaları yerlerinde durmaktadır. Çeşmelerde kitabe yoktur. Ruşen Eşref Ünaydın “Ayrılıklar” adındaki eserinde bu çeşmelerden şöyle bahsetmektedir:

“…………….caminin köşesini sapar sapmaz baktım ki büyük kapının her iki tarafında iki zarif çeşme daha var. Fakat bunlarında suları kesilmiş . İçi örülmüş iki kadim pencereye benzemişler.”