BULGURLU KÖYÜ ÇEŞMESİ (H.1292- M.1875)

Çamlıca’da Bulgurlu köyünde “ Bayrampaşa Camiinin” yanında buluna bu çeşme kesme taş kullanılarak yapılmıştır. İki yuvarlak sütun üzerine bindirilmiş tak şeklinde bir görünüşü vardır. Ayna taşı büyük ve oymalıdır. Suyu akmaz.
Kitabe taşında:

“ Kalellahü teala ve sekahüm rabbihüm şeraben tahura”

yazısı vardır. Kimin yaptırdığı bilinmemektedir. Eskiden çeşmenin bitişiğinde bir sundurma altında hayvanları sulamak için bir büyük yalak varken son yıllarda bu sundurmanın yerine yüzü mermerle kaplı sade görünüşlü bir çeşme daha yapılmıştır.