DÜLGEROĞLU CAMİİ ÇEŞMESİ ( H.1195- M.1780)

Saraçhanebaşı’nda Dülgeroğlu Camii’nin yanındaki (Eski Saraçhane Sokak) bu çeşme rokoko devri eserlerindedir. Mermerden yapılmıştır. İnce sütunlarla birbirinden ayrılmış üç cephesi vardır. Orta cephede girintili çıkıntılı bir kemer altında, diğerlerinden daha büyük kabartma oymalı bir ayna taşı vardır. Bunun üzerinde geniş bir kornişten sonra ısa iki sütun arasında bir “ Besmele” yazısı göze çarpmaktadır. Başkaca kitabe yoktur.

Çeşmenin tekneleri harap olmuştur. Suyu akmamaktadır. Baklava biçimi tezyinatı olan orta cephede durmakta, fakat bununda içi molozla dolmuştur.