HACI MEHMED AĞA ÇEŞMESİ

Süleymaniye’de Dökmeciler hamamı alt tarafında Siyavuş Paşa sokaktadır. (No:32) Tamamen mermerdendir. Nişi kenarında iki selvi ve onu çevreleyen kabartma bir bordür vardır. Kemerinin içi dokuz dilimli istiridye kabuğu şeklindedir. Nişinin iki tarafında çiçek motifleri ve çeşmenin etrafı çepeçevre işlemelidir. Önünde yalağı ve testi koyma yerleri üstünde saçağı vardır. Devrin güzel çeşmelerinden biridir.

Çeşmenin süsleri ve kitabesi yediği darbelerle yer yer kırılmış ve silinmiştir. Çeşme bir tamirden geçirildiği takdirde ilk gösterişli haline dönebilir. Suyu akmaktadır.