HIRKA-İ ŞERİF CAMİİ ÇEŞMESİ

Hırka-i Şerid Camii duvarına bitişik ( Keçeciler Cad) olan bu çeşmenin yüzü mermerle kaplıdır. Düz iki sütun arasındaki boşluğa yerleştirilen ayna taşının üzerinde perde motifleri, etrafında kabartma desenlerle süslü bir çerçeve, tepesinde ise bir demet yaprak görülmektedir. Sütunların üzerinden geçen bir korniş ile daha yukarısında bulunan ikinci korniş arasındaki boşluğa oval bir madalyon içinde bir tuğra yerleştirildiği müşahade edilmekte ise de tuğranın yazısı kime ait olduğu anlaşılamayacak kadar bozulmuştur. Tekne sağlam fakat suyu kesiktir. Çeşmede kitabe yoktur.