ŞERİFE AYŞE SIDDÎKA HANIM ÇEŞMESİ (H.1257- M.1841)

Süleymaniye’de Kirazlı Mescid Sok No:26 karşısında, Kirazlı Mescid Camii önünde bulunan bu çeşme mermer kaplıdır. İki düz sütun arasına yerleştirilen büyük ayna taşının üst kısmı toplanmış perdeler ve perde kordonlarıyla süslenmiştir. Teknesi sağlamdır. Suyu akmamaktadır. Üstü ahşap bir saçakla korunmuştur. Bu saçağın altında ve ayna taşının üzerinde bulunan kitabesi şöyledir.

“ Ve sekkahüm Rabbühüm şeraben tahura”

“ Sahb-ül hayrat vel-hasenat Mehmed Şeyda Efendi merhumun hemşire-i muhteremeleri Şerife     Ayşe sıddîka Hanımın hayratıdır.”