ŞEYH CAMİİ ÇEŞMESİ

Üsküdar’da Selman Pak Caddesi üzerinde Şeyh Camii mezarlığı duvarında bulunan bu çeşme, kesme taştan yapılmış olup yuvarlak kemerinin içine içerlek olarak yerleştirilmiş düz ve sade ayna taşı ile mihrap görünümündedir. Üzerinde düz bir kornişten sonra oymalı bir başlık bulunmaktadır. Harap olan teknesi beton ile tamir edilmiştir. Suyu akmaktadır. Yuvarlak kemerinin içinde yarım bir güneş motifi altında “Ve minel mai külleşey’in hay” âyeti okunmaktadır. Başka bi yazı bulunmadığından hangi tarihte kimin tarafınan yaptırıldığı tesbit edilemedi.