SUPR KARABET ERMENİ KİLİSESİ ÇEŞMESİ (Üç yüzlü çeşme)

Bu büyük ve beş kapısı olan kilise, Yenimahalle semtinde, Vasiyet Sokağı ile Muradiye Mektebi sokağı arasındadır.

Kilisenin Vasiyet Sokağı´na açılan iki avlu kapısının arasında mermerden yapılmış üç çeşme vardır. Barok mimarisi tarzında kabartma ve motiflerle süslenmiş olan bu çeşmelerden başka kilisenin Muradiye Mektebi Sokağı´na açılan kapısı yanında aynı şekilde mermer bir çeşmesi (selamsız çeşmesi) daha vardır. Hiç birinin kitabesi yoktur.

Kilise evvelce mevcut olan ahşap mabedin yerinde 1260(1844) tarihinde şimdiki şekliyle yapılmıştır. Çeşmelerin de bu tarihlerde yaptırıldığı söylenebilir.