TERSANE EMİNİ HACI SELİM AĞA ÇEŞMESİ

Çeşme Üsküdarda Selami Ali Efendi caddesi üzerinde 17 numarada bulunan Hacı Selim Ağa Kütüphanesinin bahçesinde bulunmaktadır. Kütüphane girişinin bahçe sol duvarı üzerine monte edilmiştir. Mermer ayna taşı yarım daire şeklinde olup, sadedir. İki parçadan meydana gelmiştir.
Çeşmenin teknesi de mermerden yarım daire şeklinde olup ön yüzünde kitabe bulunmaktadır. Kitabe yarım daire bir çerçeve içindedir. Çeşmenin suyu bugün şehir şebekesine bağlı olarak akmaktadır.