YENİ ÇEŞME

Kanlıca´da (Fıstıklı Yokuşu Sk. Mescit Çeşme Sk köşe) bulunan bu çeşme hakkında "Boğaziçi Konuşuyor" adındaki kitabında A. Cabir Vada şu bilgiyi veriyor:

"Fıstıklı Yokuşu´nun alt başındaki sağ köşededir. İsminin tamamen makûsu olarak yarım asırdan ziyade bir zamandan beri gayet harap haldedir. Evvelce pek tatlı suyu olduğu işitilmiştir. Araları çift tuğla hatıllı yonma kara taştan inşa olunmuştur.

Kitabesi ve tarihi olmadığından banisini tayin etmek mümkün değildir. Yüksekliği 3.20, genişliği 3.80, eni ise 3,20 m.dir."