3. Uluslararası İstanbul Su Forumu Tamamlandı

3 yılda bir yapılan Uluslararası İstanbul Su Forumlarından üçüncüsü 27-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi´nde yapıldı.

3.Uluslararası İstanbul Su Forumu Orman ve Su İşleri Bakanlığı, OECD (Ekonomik İşbirliği Teşkilatı), D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Uluslararası Büyük Barajlar Komisyonu, Dünya Su Konseyi, Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonu (ICID), Uluslararası Su Kaynakları Birliği, Uluslararası Havza Organizasyonları Ağı (INBO), İstanbul Büyükşehir Belediyesi, SU-EN ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

3 yılda bir düzenlenen Forumun açılışında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel EROĞLU, Sri Lanka Su Temini ve Drenaj Bakanı Sayın Dinesh GUNAWARDENA, Almanya İleri Sürdürülebilirlik Çalışmaları Enstitüsü Kurucu Direktörü Sayın Klaus TÖPFER, 7. Dünya Su Forumu Milli Komite Başkanı Sayın Jung-Moo-LEE, Dünya Su Konseyi Başkanı Sayın Benedito BRAGA, Uluslararası Su Kaynakları Birliği Başkanı Sayın Doğan ALTINBİLEK ve SU-EN Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Mete SAATÇİ birer konuşma yaptı.

Forum´un ikinci gününde Su Vakfı Başkanı Zekâi Şen, "İklim: Ne değişti?" başlıklı oturuma katıldı.

Etkinlik süresince fuar alanında kurulan Su Vakfı standında ise ziyaretçiler Su Vakfı Yayınlarına ait kitapları inceleme fırsatı buldular.