4. Uluslararası Bursa Su ve Çevre Kongresi ve Fuarı

Düzenleyenler arasında Su Vakfı'nın da bulunduğu 4. Uluslararası Bursa Su ve Çevre Kongresi (SUÇEV 2018) ile Su ve Çevre Fuarı 22 Mart Dünya Su Günü'nde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (AKKM) yapıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Su vakfı Başkanı Zekâi Şen şunları söyledi:
“Su, iklim ve çevre insanlığın en değerli hazineleridir. Hiç kimsenin bu bahşedilmiş hazineleri hoyratça kullanma lüksüne sahip olmadığı gibi bilakis korumak zorundadır. Su, iklim ve çevre tüm vatandaşlarımızı ilgilendirdiği için herkesi Su ve Çevre Fuarı ve 4. Uluslararası Bursa Su ve Çevre Kongresi’ni bekliyoruz.”
SUÇEV 2018 kapsamında yapılan fuar, kongre ve etkinliklere üç gün boyunca 20 bine yakın kişi katıldı
Kongre boyunca 6 salonda 70 bilimsel oturum gerçekleştirildi. Bu oturumlarda 280 bildiri sahibi 511 bildiri sundu. Çeşitli sosyal etkinliklerle de zenginleştirilen Kongre ve çevre fuarına 20 bin civarında ziyaretçi katıldı.
Su Vakfı da Fuar alanında kitaplarını tanıttığı bir stand ile etkinlikte yerini aldı.