I. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu'na katıldık

Sektörel Fuarcılık tarafından 15-16 Ocak 2009 tarihleri arasında WOW Convention Center, Yeşilköy, İstanbul´da düzenlenen I. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu´na Su Vakfı da iştirak etti.

Sektörel Fuarcılık tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada "Dünya enerji piyasasındaki fiyat hareketleri ve küresel ısınmadan kaynaklanan iklim değişiklikleri enerji ve çevre güvenliği konularını ve bunlara bağlı olarak da enerjinin her noktada verimli ve etkin kullanılmasını dünya ülkeleri öncelikli gündemi içine almıştır. Ülkemizde de 2007 yılında Enerji Verimliliği Kanunu yürürlüğe girmiş; 2008/2 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları katılımıyla "Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi" başlatılmış ve 2008 yılı “Enerji Verimliliği Yılı” olarak ilan edilmiştir. Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi kapsamında, toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla; bakanlıklar, valilikler, büyükşehir belediyeleri, aydınlatma, beyaz eşya, elektrik motoru ve yalıtım sektörleri, bankalar, turizm tesisleri ve alışveriş merkezleri ile işbirliği ortamları geliştirilmektedir" denildi.
Forumun iki yılda bir tekrarlanacağı bildirildi. Foruma; bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler, yabancı ülke temsilcileri, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin davet edileceği duyuruldu