İlim Yayma Cemiyeti'nden Büyük Ödül Zekâi Şen'e

İlim Yayma Vakfı tarafından organize edilen İlim Yayma Ödülleri gecesinde Büyük Ödül Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Su Vakfı Başkanımız SAyın Zekâi Şen'e verildi. Ödül öncesi yaptığı konuşmada Zekâi Şen ile birlikte çalıştığı Belediye Başkanlığı dönemini hatırlatan Cumhurbaşkanımız şunları söyledi:

"Rahmetli Menderes'in hâkim kıldığı demokrasi ve özgürlük ikliminde, cemiyetimizin öncülüğünde ülkemizin ilk imam hatip okulu açılmıştır. Vakfımızın kurucularından birinin de rahmetli Turgut Özal olduğunu hatırlatmak isterim. Nesiller boyunca elden ele taşınan bu hizmet bayrağı inşallah bizden sonra da aynı şekilde dalgalanmaya devam edecektir. Bugün de cemiyetimiz öğrenci yurtlarıyla eğitim merkezleriyle burslarıyla ödülleriyle yerli ve millî duruşuyla ülkemiz sivil toplum kuruluşları arasında öncü bir role sahip. Mutluyum, özellikle de büyük ödülü, herhangi bir torpil söz konusu değil, Prof. Dr. Zekai Şen hocamızın almış olmasından dolayı da mutluyum. Zira İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Zekai Şen hocamızdan İSKİ'de çok istifade ettik. Zira Veysel Eroğlu hocamızla birlikte onlar da o zaman İSKİ'yi gerçekten tırmandırdılar ve susuz İstanbul'u suya kavuşturdular. Kendilerinden Allah razı olsun."