Suya dokunmak bile rahatlatıyor

Yaşam kaynağı su, yüzyıllardır hastalıkların tedavisi için de kullanılıyor. Suya dokunmak; sinir uçlarını uyardığı için migrenden kas tutulmalarına kadar pek çok rahatsızlıkta etkili.
Su sesinin bile insan psikolojisi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğunu söyleyen uzmanlar; yüzmenin sadece yazın değil kış aylarında da yapılmasını öneriyor. Kasların tümünü çalıştırıp, kalp kondisyonunu artıran yüzme, yerçekimini kaldıran bir spor olduğu için eklemlere yük de bindirmiyor. Bu nedenle kondisyon sporu olarak kabul edilen yüzmenin; eklem sorunu olanlar da dahil olmak üzere herkesin yapabileceği bir spor olduğu ve uzun süreli rahatlama sağladığı belirtiliyor.