UYELIK KITAP SIPARISI ILETISIM FORMU

SİTELERİMİZ

Kilonuza göre günlük su ihtiyacınızı hesaplayın.

İstanbul İçin Hava Durumu
İSTANBUL

Kaynak:
www.meteor.gov.tr

Ziyaretçi: 2256609

SİTE İÇİ ARAMA
Konularda
Makalelerde
Yayınlarda
Haberlerde

Su kirliliği insanları öldürüyor

Dünyadaki ve Türkiye` deki su kaynaklarının bilinçsiz tüketim ve kirletimesiyle ilgili yapılan araştırmalarda her yıl 5 milyon insan hayatını kaybetiği ortayaa çıktı.

Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre okyanus ve deniz kıyılarında yaşayan 30 milyon kişi, hastalık taşıyan deniz canlılarını tüketerek zehirleniyor. Buna sebep olan en büyük etkenin insanların bilinçsizce deniz ve okyanusları kirletmesi olarak gösteriliyor. İnsanlar tarafından her yıl denizlere 20 bin ton atık boşaltılırken, 12 bin kilometreküpte su kirletiyor. Uzmanlar, suyun bugünki gibi kirletilmeye devam etmesiyle 2050 yılına kadar dünyadaki 18 binmetre küplük kullanılabilir su kaynağının yok olacağına dikkat çekiyor. 1970`li yıllardan bu yana tatlı su kaynaklarındaki su çeşitliliğinin azaldığını belirten yetkililer,dünyadanın büyük nehirlerindeki balık stoklarının da kirlilik nedeniyle yüzde 90 azaldığı vurguladı.

Eklenme Tarihi
Kaynak
Kaynak Tarihi
Okunma
24.10.2007
TGRT Haber
24.10.2007
1135

SU VAKFI : Atatürk Bulvarı No: 34 / 16 Aksaray İstanbul Tel: 0212 522 35 70 Faks: 0212 522 36 90 Kroki için tıklayınız.
Web Master: Muhiddin YENİGÜN